Categorie: TIPS, VERWACHT

Donderdag 09 April 2009 at 11:55 pm

Vrije Geluiden: Daby Touré, Alela Diana en Ivan Fischer

Daby Touré by D. Glen Miller Alela Diane By Hans Speekenbrink Nils Fischer by

VRIJE GELUIDEN 12 APRIL

- Daby Touré combineert in zijn muziek tradities uit geboorteland Mauretanië met de muziektradities uit Parijs waar hij lange tijd woonde.  

- Singer-songwriter Alela Diane heeft een nieuwe cd waarop ze met haar prachtige stem rust en geborgenheid brengt.

- Dirigent Ivan Fischer richtte het Budapest Festival Orchestra op, is na zijn internationale successen nu ook gaan componeren en zal samen met het Nationaal Jeugd Koor eigen werk uitvoeren.

Daby Touré

De woestijn en de grote stad. Daby Touré weet ze in zijn muziek op een prachtige manier te combineren. Hij groeide op in de woestijn in Mauretanië, maar genoot zijn muzikale opvoeding vooral in het westerse Parijs. Zijn vader verbood hem muzikant te worden, waardoor Touré juist extra gemotiveerd raakte om muziek te maken. De verschillende plekken waar Daby Touré woonde zijn terug te horen in zijn muziek, hij brengt je prachtige rustige songs en emotionele explosies op gitaar of cajón.

Alela Diane

In 2007 was Alela Diane als volkomen onbekende zangeres te gast in Vrije Geluiden. Met haar debuut-cd die toen net uit was veroverde Alela Diane de wereld, haar stemgeluid raakte velen. Nu is ze terug met haar nieuwe cd To Be Still, waarop een aantal nummers naast de vertrouwde gitaarbegeleiding worden verrijkt met begeleiding van percussie, viool en banjo. De drang naar huiselijkheid, rust en geborgenheid komen op deze cd naar voren. Een heerlijke cd om mee te ontspannen in drukke tijden.

Ivan Fischer en Nationaal Jeugd Koor

Ivan Fischer is geboren in Budapest. Zowel zijn vader, oudere broer als neef zijn dirigent. Fischer staat voor de beroemdste orkesten en richtte het Budapest Festival Orchestra op, waar hij internationale successen mee behaalde. Ivan Fischer is ook componist en tevens gastdirigent bij Het Nationaal Jeugd Koor bestaande uit 24 vrouwen tussen de 16 en 29 jaar. Dit koor zal onder leiding van Fischer werk uitvoeren, dat hij speciaal voor het koor heeft gecomponeerd.

Vrije Geluiden site
Reageer hieronder

Geen reacties

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Deze stomme vraag dient ervoor om spam te voorkomen

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.