Categorie: JAZZ, MUZIEK, NIEUWS

Vrijdag 08 Mei 2009 at 7:00 pm

RADIO 6 WINT JAZZ MEDIA AWARD 2009

Amanda Kuyper winnaar vorige Jazz Media Award Amanda Kuyper overhandigt de Jazz Media Award voor Co de Kloet Radio 6 zendermanager Florent Luyckx en NPS-prorgrammamaker en presentator Co de Kloet trots op de Jazz Media Award

Foto's van Hans Speekenbrink (klik voor groter)

Tijdens de derde editie van de Jazzdag is de Jazz Media Award 2009 uitgereikt aan Radio 6. Journalist en radiopresentator Co de Kloet nam, namens Radio 6, de prijs in ontvangst, uit handen van Amanda Kuyper, de winnaar van 2007. De Jazz Media Award bestaat uit een geldbedrag van € 1.500,- en het ‘Blue Note juweel' gemaakt door juweelkunstenaar Gert Hovius. De Jazzdag vond plaats op vrijdag 8 mei 2009 in Amersfoort.

Namens de commissie spreekt voorzitter Lodewijk Bouwens lovende woorden over de winnaar: "Radio 6 weet, ondanks het ontbreken van een FM frequentie, een grote groep liefhebbers van de betere muziekgenres en in het bijzonder de jazz, aan zich te binden in een tijd waarin jazz op de radio en televisie steeds meer tegenwind krijgt. Denk aan het verlies van Eurojazz een aantal jaren geleden, het beëindigen van het jazzprogramma van Hans Dulfer voor Business Nieuws Radio, de teloorgang van de Concertzender en nu weer het verlies van de FM frequentie voor Arrow Jazz FM."

De genomineerden voor de Jazz Media Award 2009 waren: Jaap Lüdeke, Co de Kloet, Frans van Leeuwen, Jeroen de Valk en Radio 6.

Jazz Media Award

De Jazz Media Award wordt toegekend aan fotojournalisten, recensenten, programmamakers, presentatoren, bladen en internetmagazines, televisie of radio. De prijs spreekt de waardering uit voor wat de winnende journalist of medium tot nu toe heeft bereikt. Daarnaast moet de prijs voor andere media een aansporing zijn om over jazz te publiceren of op een andere manier met jazz bezig te zijn. De prijs wordt tweejaarlijks uitgereikt.

De commissie voor de Jazz Media Award 2009 bestond uit: Lodewijk Bouwens (voorzitter), Sander Grande, Bob Hagen, Dick de Graaf, Harry Velleman en Joop van Zijl.

Namens Radio 6 namen zendermanager Florent Luyckx en NPS-prorgrammamaker en presentator Co de Kloet de prijs in ontvangst: een speldje met de naam Blue Note en een geldbedrag van 1.500 euro. “Mooie speld”, was de eerste reactie van Luyckx. “En bedankt natuurlijk. Achter Radio 6 zit inderdaad een heel team met omroepen. Zij en de Publieke Omroep gaan van Radio 6 een nog betere zender maken met nog meer nadruk op jazz.”

Co de Kloet stond stil bij de totstandkoming van Radio 6 en zei blij te zijn dat vijf omroepen zich sterk maken voor de jazz op Radio 6: “Radio 6 gaat dé jazz-zender van Nederland worden”.

De Jazzdag is een initiatief van Buma Cultuur en wordt georganiseerd door Stichting JazzNL.

Cutuurpodium's en Jazzpodium's eindredacteur Hans Speekenbrink behoorde twee jaar terug eveneens tot de genomineerden voor de Jazz Media Award voor zijn werk als 'Jazz' fotograaf.

Websites:
Buma Cultuur
Jazzdag
Radio 6
Reageer hieronder

Geen reacties

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Deze stomme vraag dient ervoor om spam te voorkomen

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.