Categorie: TIPS

Zaterdag 07 November 2009 at 11:46 am

BELA FLECK & THE ORIGINAL FLECKTONES 11 NOVEMBER IN DE MELKWEG

Bela Fleck & the Flecktones photographer unknown

Tip van Rik van Boeckel:

Woensdag 11 november geven Bela Fleck & The Flecktones een concert in de Melkweg in Amsterdam, in The Max. De Amerikaanse banjospeler, componist, arrangeur, bandleider en meervoudig Grammy-winnaar Bela Fleck staat met de Flecktones al een paar decennia bekend als één van de beste livebands uit de jazzwereld. De band bestaat behalve Bela uit bassist Victor Wooten, toetsenist Howard Levy en drummer Futureman. Het zijn virtuoze muzikanten die het beste uit hun instrument weten te halen. De muziek van Bela Fleck & The Original Flecktones is een mix van akoestische en elektronische muziek, geworteld in folk, bluegrass, funk en jazz. De groep werd in 1968 opgericht, bracht 13 albums uit en stond meerdere keren op North Sea Jazz.

New Yorker Bela Fleck (1958) is genoemd naar de Hongaarse componist Bela Bartok en staat bekend als één van 's werelds meest innovatieve en virtuoze banjospelers. Hij speelt zowel elektrische als akoestische banjo. Hij werkt ook als solo-artiest en speelde onder andere met Chick Corea. Bassist Victor Wooten (1964) wordt door velen beschouwd als de beste basgitarist ter wereld. Hij staat al zo'n 20 jaar aan de top. Hij staat bekend om zijn virtuoze vingeracrobatiek op de basgitaar. Daarnaast is hij producer, zanger, schrijver en multi-instrumentalist en bracht nog niet zo lang geleden samen met collega-bassisten Stanley Clarke en Marcus Miller het album S.M.V uit. Toetsenist en harmonica-speler Howard Levy (1951) speelde als gastmuzikant op meer dan 200 albums en soundtracks mee. Drummer/percussionist Futureman is Roy Wooten (1957) de broer van Victor Wooten. Naast muzikant is hij ook uitvinder en heeft bijvoorbeeld zijn eigen elektronische ritme-instrument uitgevonden, de Drumitar. Met dit instrument in de vorm van een gitaar kan hij met zijn vingers een volledige drumkit simuleren.

Melkweg. The Max. Woensdag 11 november a.s. 21.00. Prijs: 22,00 plus lidmaatschap.

Bela Fleck website
Flecktones website
Reageer hieronder

Geen reacties

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Deze stomme vraag dient ervoor om spam te voorkomen

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.