Onderwerp: THEATER, CIRCUS EN SHOW, TONEEL

Dinsdag 15 Oktober 2019 at 11:32 am

Alex Klaasen revue Showponies 2. Een theateravond die je niet snel vergeet.

Showponies 2 Showponies 2 Showponies 2

Jacques Nachtegaal–Het Collectief N&P. met foto's van Tom Sebus (klik voor vergroting)

Ik moest het eerst toch even laten bezinken, om vooral niet te veel kretologieën te gebruiken om het immens succes van de Alex Klaasen revue Showponies 2 te beschrijven. Na Showponies 1 was ik al helemaal om, voor wat betreft de kwaliteit van de nieuw leven ingeblazen revue door Alex Klaasen, de langzamerhand alleskunner van entertainend Nederland.
Maar na het zien van Showponies 2, waarin Alex niet alleen heerlijk entertainment maar bovenal een glasheldere boodschap over weet te brengen, ben ik meer en meer bewust dat elke aanwezige op de première van deze meer dan 2 uur durende voorstelling naar de afterparty ging met een overtuiging een meesterwerk te hebben mogen aanschouwen. Inmiddels is al duidelijk dat in het seizoen 2020/2021 deze voorstelling ook nog langs de vaderlandse theaters zal trekken, maar ik raad een ieder aan ga nu vast zo spoedig mogelijk en kom in het volgens seizoen nog een keer terug om dan weer te genieten van deze werkelijk razend knappe en op hoog tempo spetterende meer dan overtuigende en fantastische voorstelling.

Lees Verder

Onderwerp: MUZIEK, WERELDMUZIEK

Woensdag 09 Oktober 2019 at 07:11 am

Zeer gevarieerde avond door Marco Santos met United Art Movement in Grounds, Rotterdam

Marco Santos Marco Santos Kees Gelderblom en Conchita Boon

Voor de zesde keer nodigde de Portugese drummer/componist Marco Santos verschillende artistieke vrienden uit om deel te nemen aan het Festival United van de United Art Movement. Santos woont afwisselend in Portugal en Nederland. Het is het doel van Marco Santos om de eenheid van verschillende kunstvormen op één podium te promoten en zo de kunst aan te prijzen als middel om mensen te verenigen. Net als vorig jaar vond het evenement plaats in het Paard van Troje en Grounds. Het doel is elk jaar nieuwe locaties toe te voegen. Zoals dit jaar de Gelderlandfabriek in Culemborg. Cultuurpodium was aanwezig bij de avond in Grounds. Naast Portugese musici maakten ook een flamenco danseres, een Kaapverdische gitarist, een Turkse zanger/fluitist en een Surinaamse percussionist op de dholak deel uit van de line-up. En net als tijdens de editie van 2018 werd er tijdens de optredens door 2 kunstenaressen getekend en werden er video beelden geprojecteerd op een scherm achter het podium. Het werd zo een zeer gevarieerde avond!

Lees Verder